☎(323)-284-5091
E-mail: office@mrazovack9.com

☎(323)-284-5091
E-mail: office@mrazovack9.com

☎(323)-284-5091
E-mail: office@mrazovack9.com

☎(323)-284-5091
E-mail: office@mrazovack9.com

MRAZOVAC K9

4_1.jpg

Dear Mrazovac K9,

I want to thank you for such an easy and wonderful experience with my purchase of Astor. ...Watch our training! - Mrazovac K-9
Dog Training Video

All Videos is from Mrazovac K9

DOG COMMANDS FOR THE PROTECTION DOGS MARKED WITH BLUE

Cenovnik dresure - obuke pasa
 • Cenovnik dresiranih pasa
 • Cenovnik za pse od 4,5 do 6 meseci 
   
  Osnovno vaspitanje  - Cena 250,00 / Euro 
   

  POSLUŠNOST - SVE NA POVODNIKU

  1. Vodjenje na povodniku.
  2. ...  NEMA VERNOSTI KOJA BAR JEDNOM NIJE PREKRSENA IZUZEV VERNOSTI ZAISTA VERNOGA PSA. Konrad Lorenz

   

  POSTOVANI KLIJENTI U MOGUCNOSTI SMO PONUDITI SPECIJALNI PROGRAM ZA ZASTITU ZENA I DECE SA NASIM DRESIRANIM PSIMA.

  ZASTO DRESIRANI PAS I POSEBNO ZASTO ODBRABENO DRESIRANI PAS?

  Vreme u kojem zivimo postavlja za potrebu samozastitu zena i zastitu dece od kriminalaca uracunajuci i sprecavanja kidnapovanja. Pas bez obuke i iskustva nemoze sa uspehom savladati coveka jer psu i psima slicnim grabezljivcima zivi covek kao plen se ne pojavljuje. Pas je socijalno bice koji u coveku vidi prijatelja, ali raspolaze sa osobinama potrebne i za aktivnu odbranu tj. Napad po zakonu o nuznoj odbrani.
  Ili u situaciji krajne nuzde.

  Odvraca napadaca od namere ali ukoliko dodje do napada ili drugog oblika ugrozavanja stupa u aktivnu odbranu omogucivsi pri tom , da ne dodje do upotrebe vatrenog oruzja. Slozit cete se,da je korisnije upotrebiti psa za licnu zastitu u odnosu na vatreno oruzje. Jednom ispaljeni metak moze, da zavrsi fatalno dok dresirani pas ce naneti telesne povrede. Dresirani pas je obucen da po izvrsenju zadatka i prestanka opasnosti na vlasnika ili clana njegove porodice. Na komandu prestaje sa aktivnom odbranom.

  Uslovi za vodica-vlasnika:
     Da bilo gde i bilo kada moze komndovati psu.

  Uslovi za psa:
     Da bilo gde i bilo kada izvrsava komande.

  Ponasanje specijano obucenoga psa u porodici:
  Vas pas ce docekati Vase goste kulturno pri tom ne ometajuci ih za vreme boravka kod Vas, ali po nasoj metodologiji Vas pas nece hteti, da poslusa komande stranaca, nece primati hranu od njih. Jednom recju biti ce uvek na oprezu jer cilj nase metodologije da imate psa nepoverljivog prema strancima, psa koji u situaciji, da ste napadnuti na vizuelnu situaciju i bez komande odreaguje aktivnom odbranom.


  Po zelji klijenta pas ce se ponasati gostoljubivo prema strancima ,ali ce po potrebi, da stupi u aktivnu dobranu


  Razvijene zemlje Evrope i Amerike koriste dresirane pse za licnu i imovinsku zastitu, kao jedno od najmocnijih sredstava zastite, bez ikakve bojaznosti, da sa takvim psom ugrozavate druge. KORISTENJEM PSA ZA LICNU I IMOVINSKU ZASTITU NE IZLAZETE SE RIZIKU I FAKTOR RIZIKA DA PRETRPITE STETU U BILO KOJEM VIDU SMANJUJET NA MINIMUM.

  SLUŽBENI PAS

  Službenim psom nazivamo tog psa koji po svovoj

  Rasi
  Konstituciji
  Po pojavi
  Karakteristikama nervnog sistema
  Istancanim organima cula
  Sa svim urodjenim osobinama koji su potrebni za sluzbenog psa,ali i po obucenosti je podoban da obavlja poslove za koje je obucen.

  Mogucnost koristenja-upotrebe sluzbenog psa.

  Kod sluzbenih pasa postoje tri osnovna cilja za upotrebu:


  1. ZA OTKRIVANJE -pronalazenje
  1.1. Za otkrivanje i pronalazenje sakrivenih ili zalutalih lica
  1.2. Za pronalazenje predmeta i indentifikaciju.
  1.3. Za pretragu prostora i prostorija
  1.4. Za otkrivanjene isparavanja lako zapaljivih tecnosti, otrovnih gasova i sl.

  2. NA ODBRABENOM - ZASTITNIM POSLOVIMA
  2.1. Za zastitu teritorija i objekata
  2.2. Za obezbedjivanje reda
  2.3. Za zastitu ljudi
  2.4. Za licnu zastitu vodica(sluzbenog lica)
  2.5. Za obezbedjenje obavljanja radnih zadataka.

  3. KAO SREDSTVO PRINUDE

  3.1. Za sprecavanje izvrsenja krivicnog dela.
  3.2. Za prekiddanje radnje izvrsenja krivicnog dela.(zapocete radnje)
  3.3. Za zaustavljanje izvrsioca krivicnog dela
  3.4. Za savladavanje pri sprecavanju izvrsavanju radnih zadatka
  3.5. Za rasturanje grupe napadaca i primoranje na razumno ponasanje
  3.6. Kao sredstvo prinude od pretnje iz kojeg moze, da proizilazi steta.

  Za razliku od pasa koji se takmice po odredjenom scenariju radi bodova a njiva upotrebna vrednost u realnom zivotu ne postoji, kako po urodjenim osobinama kako i po metodologiji obuke. Potrebno je znati,da osobine pasa npr. po IPO ili VPG (SCHh) su nedovoljne za upotrebljivog sluzbenog psa.
  Npr. Ukoliko poznajemo zakonitost odnosa
  Nagon za plenom i zastitnoga nagonanu slucaju pasa takmicara po IPO programu sa 80% nagona za plenom i 20% zastitnog nagona posataje SVETSKI PRAVAK U "RADU"
  U praksi pas sa takvim odnosima nagona uz idealnu obuku moze, da udovolji sa svea 40% sto je nedovoljno za realan zivot.

  Za upotrebljive pse su daleko visi kriteriji.Zastitni nagon kog upotrebljivoga (npr. zastitnog psa) prema nagonu za plenom (odnos) 50:50 i tada se ocekuje ucinak 100%
  Dozvoljeno je eventualno blago visi zastitni nagon u odnosu na nagon za plenom. Obrnuto nikako.
  Ukoliko uporedimo metodologiju obuke po fazama IPO i zastinog sluzbenog psa
  Uocavamo sledece:
  1. Po metodologiji rad radi hrane ili radi loptica izgradjuje psa egoistu
  (i mi koristimo pri obuci pas tu metodologiju, ali ne iskljucivo posebno NE prilikom
  obuke sluzbenih pasa.)
  2. Vodic i pas treba, da su tim ,da su u mejusobnoj ovisnosti.
  Ukoliko se to ne postigne nema rezultata.
  Odgajivaci sluzbenih rasa pasa izjavljuju, da uzgajaju svoje pse radi lepote. Uzgoj sluzbenih rasa pasa je uzgoj upotrebljivih pasa! Ne proveravaju zdravlje psa a o osnovnim selekcionisanim osobinama cak i nisu culi. Evo primera: Hrabrost je osnovna selekcionisana osobina sluzbenih pasa. Bez hrabrosti nema rad, a bez rada nema ucinka.Upravo iz ovoga razloga nemamo dovoljan broj pasa koji su podobni za obuku za razne sluzbe.
  Kada jednom udju plasljive jedinke u uzgoj (vec su u uzgoju) taj problem je neresiv. Eventualno kada odgajivac dodje do "nivoa" snimanja kukova smtara, da je SVE resio. Pas nema samo glavu, nema samo kukove. Uzgoj pasa - posebno sluzbenih rasa ali idrugih mora biti uzgoj pre svega uzgoj zdravih vitalnih jedinki sa osobinama koje teba da poseduje sluzbeni pas. Cak i na takmicenjima se boduje prikazani rad. Strogo je propisano, da treba da se boduje karakter psa i osobine psa.

  Kod metodologije obuke kod faze A (rad na tragu) kod spotskih takmicara se zaboravlja ,da pas koji prati trag iskljucivo gde smo prosli i stalno samo dubokim nosem pod potpuno pravim uglom, neznaju ,da trag ne osecamo mi i da su radili gresku za greskom korigujuci psa radu po scenariu.

  Slubeni pas mora imati motiv i operativno ponasanju pri radu na tragu. Pas je taj koji oseca gde je neko prosao. Sluzbeni pas moze da preseca uglove skretanja moze da proverava sam trag, ali mora biti sposoban da indentifikuje ko je taj koga je trazio.

  B faza Kod vezbi poslusnosti, kod sluzbenih pasa vezbe disciplinovanosti.
  Bitno je ,da sluzbeni pas izvrsava komande bilo gde i bilo kada ali pri tom da ima samostalnost pri proceni situacija (operativno ponasanja) koje zavisi i od psa ali i metodologije obuke, da ukoliko bi u stvarnoj situacije nakon bilo koje komande usledi napad na svog partnera-vodica stupi u aktivnu odbranu. Kod sluzbenog psa zahtevamo uvek volju za radom i odlucnost.
  C faza Kod vezbi odbrane. Po IPO programima takmicari "pretrazuju" teren iako se tacno zna, da je pomagac (markirant) sakriven u zadnjem "reviru" vestackom mestu sakrivanja.
  Pas prethodno obilazi 5 vestackih revira i kod sestog moli (ucenje lopticom),daj mi molim te.
  U realnom zivotu sluzbeni pas ce svojim ponasanjem javiti, da je nesto uocio, a vodic mora biti sposoban da CITA PORUKE SVOGA PSA.

  Za sluzbenog psa su podobni pre svega za to selekcionisane rase. Nemacki ovcar, Belgijski ovcar, Rotvajeler, Doberman, Bokser, Erdel terijer, Snaucer, Boseron, itd.
  Ali nikada ne govorimo o rasi vec o jedinki koji udovoljava kriterijume za sluzbenog psa. Za odbrambenog zastinog psa podoni su SVI psi koji su od srednje gradje nesto masivniji. Dakao i mesanci dveju rasa poput belgijski ovèar - nemaèki ovèar daju izvaredne radne upotrebljive pse.
  SLUZBENI PAS JE POMAGAC ALI I PARTNER SVOM VODICU. Zahvaljujuci njegovim organima cula u akciji zamenjuje ( u iskusnim rukama) i do deset ljudi.
  Sa uspehom se koriste u Policiji, Vojsci, Sluzbama bezbednosti, kao pas za licnu zatitu, za


  Branko Mrazovac - instruktor

  Može li èuvarska služba biti efikasnija?

  Èetvoronožni riboèuvari

  Pas obuèen da pomaže riboèuvarima na terenu, može da zameni i do 10 ljudi u poslu!


  Posao riboèuvara je oduvek zahtevao mnogo hrabrosti, još više ludosti i beskrajno mnogo ljubavi jer se u "našim vremenima" koja tako dugo traju, bez znatne kolièine novca i ulaganja u opremu zaista ne može odmaæi daleko. No, ovo nije prièa o èuvarima na koje smo navikli.
  Ovo je pokušaj da se pokaže koliko je moguæe unaprediti jedan izuzetno odgovoran i vrlo èesto opasan posao. Samo malo sluha i saradnje sa porodicom Mrazovac iz Stare Moravice, jedinom koja se kod nas na izuzetan naèin bavi obukom pasa èija je vrednost na terenu nemerljiva, svrstalo bi naše riboèuvarske službe u red najprofesionalnijih. Vrlo brzo postale bi poznate kao malobrojne, ali efiksne, što bi se višestruko odrazilo na oèuvanje prirodnih revira.
  Branko Mrazovac, zajedno sa suprugom Anom, æerkama Anitom i Martinom, sinom Danijelom, sa puno strpljenja i ljubavi vrši posebnu selekciju pasa, koji kroz èetvoromeseèni kurs prolaze obuku i osposobljavaju se za posebnu namenu i pomoæ èoveku u obavaljanju raznoraznih zadataka.
  Nakon dresure, pas koji je prošao školovanje sposoban je da štiti imovinu i ljude, pronalazi lica i predmete, drogu, zapaljive teènosti i otrovne gasove, u stanju je da vrši pretragu prostorija, ili da se sna ...  Porodica Mrazovac je osnivac i vlasnik škole pasa "OF STARA MORAVICA", izmedju gradova SUBOTICE i BAČKE TOPOLE u Staroj Moravici. Škola ima iskustvo sticano više od 25 godina.
  Kao uzgajivacnica je registrovana 1982. ...  Want to become a dog trainer?

  Questionnaire

  42_1.jpg

  Until recently our Centre was known as a house of excellent PROTECTION DOGS but as from today, we have opened a new section. ...  Lasso Pek, sales manager

  Laslo Pek,sales manager at

  Personal Protection Dog.com

  Email: office@mrazovack9.com

  11_1.jpg USA number (323)-284-5091
  11_2.jpg European number
    Cell: +381-63-756-1435
  Please call us
  Monday - Friday: 9,00 - 11,00 AM and 5,00 - 8,00 PM
  GMT Greenwich Mean Time

  11_5.jpg
  BRANKO MRAZOVAC [REST IN PEACE]
  OWNER, CHIEF INSTRUCTOR

  Instructor for Personal Protection, Law Enforcement, and Military Working Dogs

  Police K-9 and Schutzhund Instructor, trainer and decoy

  PRESIDENT OF THE SCHUTZHUND CLUB K.D. ...  40 YEARS OF EXPERIENCE GUARANTEES THE BEST PROTECTION DOG YOU CAN GET!

  The dogs of the Mrazovac Kennels are vaccinated repeatedly with Rabies serum, and afterwards the Special Blood Test is made so that the dogs are perfectly 100% protected.
  Besides all our dogs are vaccinated with all the serums according to the strictest International requirements.

  All the dogs are Microchipped with the aim of perfect identification.
  We guarantee officially the health, temperament and the training level of our dogs. ...